Zaštita privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti

Ovom Izjavom regulira se način na koji Pycsell prikuplja, koristi, čuva i objavljuje informacije prikupljene od korisnika (“Korisnik”) web stranice (“Web stranica”) http://pycsell.com. Ona se odnosi na Web stranicu i sve proizvode i usluge koje nudi Pycsell.


Lični identifikacijski podaci

Mi prikupljamo lične identifikacijske podatke korisnika na različite načine koji, izmedu ostalog, uključuju posjete Korisnika našoj web stranici, registraciju na web stranici, slanje narudžbe, ili su povezani s drugim aktivnostima, uslugama, opcijama ili resursima koje nudimo na našoj Web stranici. Od korisnika, prema potrebi, možemo tražiti da navede svoje ime, email adresu, broj telefona i ostale lične podatke. Korisnici imaju pravo da odbiju priložiti lične identifikacijske podatke, s tim da ih to može onemogućiti pristup aktivnostima povezanih s Web stranicom.


Nelični identifikacijski podaci

Mi prikupljamo nelične identifikacijske podatke Korisnika u slučajevima kada oni vrše interakciju s našom Web stranicom. Ovaj tip informacija obuhvata naziv pretraživača, vrstu računara i tehničke informacije o vrsti konekcije preko koje se Korisnik povezuje s našom Web stranicom, kao što su one o operativnom sistemu i internet provajderu i slično.


Informacije prikupljene za praćenje i prilagođavanje informacija („kolačići“/engl. cookies)

Naša Web stranica može koristiti „kolačiće“ u svrhu obogaćivanja Korisnikovog iskustva. Pretraživac kojim se Korisnik služi na čvrsti disk bilježi „kolačić“ radi vođenja s evidencija i praćenja informacija o korisnicima. Korisnici mogu podesiti svoj pretraživač tako da on ne koristi kolačiće ili da vas obavještava kada se oni šalju. U tom slučaju je moguće da neki segmenti Web stranice neće normalno funkcionirati.


Kako koristimo prikupljene podatke?

Pycsell prikuplja i koristi lične podatke Korisnika u sljedeće svrhe:

 • Personalizacija Korisnikovog iskustva
  Možemo koristiti prikupljene informacije na sveobuhvatnom nivou s ciljem informiranja o tome kako naši Korisnici u vidu grupe koriste usluge i resurse koje nudi naša Web stranica.

 • Unapređenje Web stranice
  Mi neprekidno radimo na unapređenju ponude naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobijamo od vas.

 • Unapređenje korisničkih usluga
  Informacije koje dobijamo od vas pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve za pružanjem korisničkih usluga i podrške.

 • Obavljanje transakcija
  Možemo koristiti informacije o korisnicima koje dobijamo od njih prilikom obavljanja narudžbe samo u svrhu pružanja usluge u vezi s tom narudžbom. Ove informacije ne dijelimo s trećim strankama osim u mjeri koja je neophodna za pružanje te usluge.

 • Povremeno slanje emailova
  Email adresa koji Korisnici navode radi izvršenja narudžbe koristi se isključivo za slanje informacija i obavještavanje o navedenoj narudžbi. Ona se može koristiti i za odgovaranja na upite i/ili zahtjeve i pitanja Korisnika. Ako se Korisnik odluči za prijavljivanje na našu mailing listu, on ce dobijati emailove s vijestima koje se tiču kompanije, najnovijim informacijama ili informacijama o proizvodima i uslugama. Ako se Korisnik u bilo kojem trenutku poželi da mu se ubuduce ne šalju emailovi, detaljne upute o odjavljivanju takve usluge može pronaći na kraju svakog emaila ili nas kontaktirati preko naše Web stranice.

Kako zaštititi svoje podatke?

Mi koristimo odgovarajuće metode prikupljanja, pohrane i obrade podataka, kao i sigurnosne mjere s ciljem zaštite od neovlaštenog pristupa, izmjene, objavljivanja ili uništavanja vaših ličnih informacija, korisničkog imena, lozinke, podataka o transakcijama ili informacija pohranjenih na našoj Web stranici.
Razmjena osjetljivih i privatnih podataka izmedu Web stranice i Korisnika odvija se preko zaštićenog SSL kanala i ona je šifrirana i zaštićena pomocu digitalnih potpisa.


Razmjena ličnih podataka

Mi ne prodajemo, trgujemo ili iznajmljujemo lične identifikacijske podatke korisnika trećim strankama. Mi možemo razmjenjivati prikupljene generičke demografske podatke koje nisu povezani sa ličnim identifikacijskim podacima naših posjetitelja i korisnika, i to samo sa našim poslovnim i podružnim partnerima i oglašivačima s ranije opisanim ciljevima.


Usklađenost sa Zakonom o zaštiti privatnosti djece na internetu

Zaštita privatnosti najmlađih je od posebne važnosti. Iz tog razloga na našoj Web stranici nikada ne prikupljamo ili čuvamo informacije o licima za koje znamo da su mlada od 13 godina, a nijedan segment naše Web stranice nije kreiran na način da privlači pažnju bilo koje osobe mlade od13 godina.


Izmjene izjave o zaštiti privatnosti

Pycsell ima pravo da u bilo kojem momentu revidira ovu izjavu o zaštiti privatnosti. U tom slučaju ćemo izmijeniti datum ažuriranja naveden na dnu ove stranice. Korisnicima savjetujemo da redovno prate ovu stranicu radi potencijalnih izmjena, a i kako bi se informirali o načinima unapređivanja njihovih ličnih informacija koje prikupljamo. Vi preuzimate i prihvatate odgovornost o redovnom praćenju odredbi koje se tiču zaštite privatnosti i informiranju o njihovim izmjenama.


Prihvatanje uvjeta korištenja

Korištenjem ove Web stranice, vi prihvatate navedenu izjavu o zaštiti privatnosti i uvjete pružanja usluge. Molimo vas da ne koristite našu Web stranicu ako ne prihvatate odredbe Izjave. Korištenje Web stranice nakon uvođenja izmjena odredbi o zaštiti privatnosti tretirat će se kao postojanje vaše saglasnosti s navedenim promjenama.


Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi sa ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, politikom ove Web stranice ili vašom interakcijom s njom, kontaktirajte nas na sljedeci nacin:

http://pycsell.com
[email protected]